Kdo si hraje, n e z l o b í

Kdo si hraje, n e z l o b í

Ve čtvrtek 30. května dopoledne proběhl celoškolní projekt Kdo si hraje, nezlobí. Oslavili jsme tak Mezinárodní den dětí a především Světový den her, který připadá na 28. květen a který v roce 1999 vyhlásila mezinárodní nezisková organizace ITLA (International Toy Library Association), která sdružuje knihovny hraček a her z celého světa.

Všichni si mohli vyzkoušet připravené hry na celkem 11 stanovištích: ve druhé třídě to byla pexesa,v páté třídě různé hry na papíru a v šesté třídě to byly karetní hry. Sedmáci měli připravené vědomostní hry a deváťáci nachystali šachy a dámu. Kromě tříd si žáci mohli ve cvičné kuchyňce zahrát vrhcáby, v hudebně klasické hry jako Člověče, nezlob se a ve sborovně méně známé strategické hry. V altánu si mohli zahrát motorické hry, poblíž kriket a petanque a před školou pohybové hry.

S sebou žáci nosili záznamovou kartu a když se jim podařilo projít všemi stanovišti, dostali jako odměnu hrací kostku. Tu mohou použít příště, nebo doma, protože Kdo si hraje, nezlobí!