Návštěva školy v Breze

Návštěva školy v Breze

Škola ve slovenské obci Breza na Slovensku je v mnohém podobná té naší, ostravické.

A taky v ním pořádají akce pro žáky, podobné těm našim. Proto jsme byli moc rádi za pozvání na sportovně branný den, který se konal v pátek 4. října.

Ze školy se této akce zúčastnili žáci ze žákovského parlamentu a osmáci.

V den výjezdu jsme si museli trochu přivstat, protože jsme vyjížděli z Ostravice už v 6.30. Nevadilo nám to, protože jsme jeli pohodlným autobusem a cesta ubíhala rychle. Přejeli jsme hranici mezi Českou a Slovenskou republikou, město Čadcu a pak už se silnice zvedala směrem k Oravě, kde Breza leží.

Po příjezdu do zdejší školy jsme se všichni shromáždili v tělocvičně, kde nás rozdělili do družstev. Protože v tento den bylo opravdu typické podzimní počasí, tedy sychravo s deštěm, probíhal celý dopolední program v tělocvičně a ve třídách.

To ale vůbec neubralo na jeho zajímavosti. Viděli jsme ukázku Policie SR se psy, kteří byli vycvičeni pro hledání drog nebo k vystopování nepřítele, poté ukázku hasičů i prohlídku auta záchranné služby. Ve třídách jsme si zasoutěžili v různých disciplínách zaměřených na rychlost, obratnost i šikovnost.

Celý program se nám líbil, zvlášť když se nám podařilo získat 3 zlaté medaile. A ještě něčím se nám brezovští zavděčili. Moc nám u nich chutnalo. Sladká svačinka, výborný oběd a ještě balíček na cestu. I když naše návštěva v Breze netrvala dlouho, prožili jsme jeden hezký, zajímavý, a přitom školní den