Září v naší základní škole

Září v naší základní škole

O prázdninách se ve škole malovalo a leccos vylepšovalo. Paní uklízečky, pan školník a paní kuchařky nám stihli školu opět krásně uklidit a připravit k provozu. Děkujeme!

 I letošní školní rok jsme zahájili společným setkáním a slavnostním přivítáním prvňáčků v tělocvičně školy. Ještě v prvním týdnu odjeli osmáci a deváťáci do Ostravy na preventivní program o duševním i tělesném onemocnění. Šesťáci a osmáci se stmelovali na adaptačním kurzu v Bílé. První školní pátek jsme věnovali tmelení kolektivů tříd na procházkách v okolí školy. V druhém týdnu si děti z 1. stupně užily ukázku taneční lekce p. trenéra A. Langra z TK Antonio a nábor do minivolejbalového kroužku Beskyďáček. Své nabídky předložily také jiné kroužky, žáci si tak mohli během září vybrat své mimoškolní aktivity. Sedmáci navštívili ZOO Ostrava, konkrétně výukový program Obojživelníci. V době velkých dešťů nám p. uklízečky, jejich pomocnice, p. vedoucí šk. jídelny a p. uč. VV zachraňovaly zatopené šatny. Děkujeme!

Z dalších akcí připomeneme zeměpisnou exkurzi na Radhošť, které se každý rok účastní žáci 8. třídy. Vybraní sportovci nás reprezentovali na přespolním běhu na hřišti TJ Sokol Ostravice (děkujeme správci p. Vranayovi) a ve Frýdlantu n. O. Blahopřejeme Ottovi S. a Adélce F. k 3. místu a Matteovi J. k 1. místu za nejrychlejší běh na 1000 m! Prvňáčci, jejich p. učitelka a rodiče, už mají za sebou společné setkání na hřišti, třídní schůzku i focení. Jiné třídy už stihly návštěvu obecní knihovny, kde je opět přivítala naše milá knihovnice p. Klímková. Žáci 4. třídy zahájili výuku dopravní výchovy. Vyučující a žáci byli seznámeni s tématem celoškolního projektu pro 1. pololetí a některé třídy se již do projektu aktivně zapojily.

Máme za sebou teprve měsíc školy, ale zajímavě prožitých dní už bylo opravdu hodně. A to nás v říjnu čekají další, neméně zajímavé akce, na které se již nyní těšíme!